• image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • imagex
31
jul
2022Rumunija: Pet medalja srpskih rvača'

'
Rumunija: Pet medalja srpskih rvača

Rumunija, 31.7.2022 – Srpska rvačka reprezentacija predstavlja ozbiljnu borilačku silu, koja gde god da se pojavi uzima medalje. Ovoga puta naši reprezentativci osvojili su pet novih medalja u Rumuniji na seniorskom turniru „Ion Cornianu & Ladislau Simon“ u grčko – rimsko i slobodnom stilu. Reprezentacije je osvojila jednu zlatnu i četiri bronzane medalje, kao i ekipno treće mesto.
Zurabi Datunašvili u kategoriji do 87kg osvojio je zlato ubedljivim rezultatom: kvalifikacije - pobeda nad Burzhan Mussin (KAZ) 7:1, 1/4 finale pobeda nad Haitao Qian (CHN) 9:0, 1/2 finale pobeda nad Gurami Ketsuriani (GEO) 3:1. U finalu Zura je savladao Roberti Kobliashvili (GEO) rezultatom 5:0. Viktor Nemeš u kategoriji do 77 kg osvojio je bronzu pobedivši Beka Mamukashvili (GEO) rezultatom 12:1. Nađ Sebastijan osvojio je bronzu u kategoriji do 67kg a u borbi za treće mesto pobedio je Daniyar Kalenov (KAZ) rezultatom 4:1. Miihail Kadžaja osvojio je bronzu u kategoriji do 97kg pobedom nad Shange Zhang (CHN) rezultatom 5:3. Petrušić Boris osvojio je bronzu u kategoriji do 130 kg pobedom nad Gean Ali (ROU) rezultatom 5:2.

Detalji
x
23
jul
2022MATE NEMEŠ osvojio bronzu'

'
MATE NEMEŠ osvojio bronzu

Mate Nemeš, srpski reprezentativac u rvanju, osvojio je bronzanu medalju na turniru „Pitlašinski“ u Poljskoj u kategoriji do 67 kilograma grčko-rimskim stilom.Već na startu je srpski reprezentativac pokazao izuzetnu spremnost jer je ubedljivo savladao Vesča Andreasa iz Švajcarske rezultatom 3:1, da bi u drugom kolu posle istog rezultata bio bolji od Vanca Kristijana, mađarskog reprezentativca.
Nažalost, u trećem kolu od Nemeša je bio bolji Galstijan Slavika iz Jermenije. U duelu sa bronzanu medalju Mate Nemeš savladao je Katsuakija Endoa, japanskog rvača.

Detalji
x
19
jul
2022DUŠAN STOKIĆ - evropska bronza za U15'

'
DUŠAN STOKIĆ - evropska bronza za U15

Na Evropskom prvenstvu U15 u Zagrebu srpski reprezentativci ostvarili su zapažene rezultate i pokazali visok nivo rvanja. Na ovom šampionatu naša tri rvača su se borila za bronzanu medalju. Najbolji rezultat je ostvario rvač pionirske reprezentacije Srbije, DUŠAN STOKIĆ iz beogradskog Radničkog, koji je osvojio bronzanu medalju u kategoriji do 75 kg u grčko – rimskom stilu. Pobedio je u meču za bronzanu medalju Muhammet Emin UYUMAZ (TUR), tušem u 3 minuti borbe pri rezultatu 12-4 za Stokića. Pre ove borbe za medalju Stokić je ostvario dve vredne pobede protiv CRO i ITA, da bi u polufinalu izgubio od rvača iz Azerbesžana (Orkhan Fizuli HAJIYE).
Ostala naša dva rvača STEVAN KOJIĆ (85 kg) i Lazar DEDIĆ (52 kg) su izgubili meče za bronzanu medalju i plasirali se na 5 mesto na prvenstvu Evrope. Nakon pobede u prva dva kola protiv ITA i ROU, Kojić je izgubio polufinalni meč protiv rvača iz Turske (Yasin Cakir), da bi u meču za bronzu od njega bio bolji rentativac Bugarske Radestin Vasilebv (2-5). Lazar Dedić je odlično počeo svoj nastup u kat 52 kg, gde je bilo čak 24 učesnika, sa dve pobede protiv dva predstavnika Italije, da bi u četvrtfinalu izgubi od AZE. U prvom kolu repesaža bio je bolji od UKR, da bi meč za bronzu izgubio od Umut Gula iz TUR.
Još dva srpska rvača borila su se u repesažu: KOJIĆ UROŠ (68 kg) koji je u repesažu izgubio od ROU, dok je RAJAČIĆ ANDREJ (44 kg) u I kolu repesaža izgubio meč od MDA.

Detalji
<   Prethodni         


 free counters
LINK