• image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image


x
4
septembar
2019World Martial Arts Masterships games'

'

U Koreji, u gradu Čungju (Chungju) se u periodu od 30. avgusta do 5. septembra odrzavaju SVETSKE IGRE BORILAČKIH SPORTOVA (World Martial Arts Masterships games) gde je nastupila i Srbija sa dva predstavnika. Una Tuba je u disciplini Kazak Kureš ("Kazakh Kuresh") osvojila srebrnu medalju. Una je nastupila u kategoriji +65 kilograma, i u finalnoj borbi se povredila, pa je ova povreda sprecila da uzme zlato i ovaj put, iako je sve vreme borbe vodila i bila dosta superiornija. Ova povreda je omela da se takmici i u disciplini Ališ (Alysh) gde je aktuelni evropski i svetski prvak. Marko Jovanovic je izgubio u kvalifikacijama. Una kaze da povreda nije ozbiljna ali nije htela da rizikuje. Cim dodje u Srbiju i sanira povredu krecu pripreme za sledece veliko takmicenje na kome bi Una trebala da nastupi je Svetsko prvenstvo u Istanbulu, Turska u periodu od 10 - 13. Oktobra. Ova takmicenja su u kalendaru svetske rvacke federacije i takmicari imaju podrsku Rvackog Saveza Srbije

Detalji
x
10
avgust
2019Viktor Nemeš osvojio zlato!'

'

Viktor Nemeš ubedljivo nakon 4 pobede osvojio I mesto na velikom međunarodnom turniru u Gruziji (Tbilisi) - Tbilisi Grand Prix of V. Balavadze and G. Kartozia.
Veliki podstrek za nastavak sezone i borbe za olimpijsku normu u Kazahstanu sredinom septembra.

Detalji
x
29
jun
2019MATE NEMEŠ OSVOJIO BRONZANU MEDALJU NA EVROPSKIM IGRAMA'

'

Nakon srebrne medalje Stebana Mićić od pre 3 dana, Srbija je bogatija za još jednu medalju na drugim Evropskim igrama u Minsku koju je osvojio Mate Nemeš u kat. 67 kg u GR stilu.
Sa 2-1 pobedio je velikog rivala od kojeg je do sada dva puta gubio Jermena Aslanyan Karena.
Ovo je njegova prva seniorska medalja i pokazao je da imamo pravog naslednika Davora Štefaneka u 67 kg. Prvi put u istoriji srpskog rvanja od 93 seniorske medalje koliko smo osvojili do sada dva brata su osvojila seniorske evropske medalje. Bravo za Viktora i Matu.
Sutra još u repesažu šansu ima Nikolaj Dobrev u 87 kg. Sastaje se sa svetskim šampionom Lerincom iz Mađarske. Ako pobedi imaće meč za bronzu.
Osvajanjem dve medalje na Evropskim igrama rvači Srbije su napravili veliki uspeh i nastavili niz osvajnja velikih medalja i ukupno došli do 93 medalje na OI, SP, Ei i EP.
Na Evropskim igrama do sada su naši rvači osvojili 3 medalje: Vikotor Nemeš (srebro 2015 u Baku) i na drugim Evropskim igrama ove 2019. godine, Stevan Mićić (srebro) i sada Mate Nemeš bronza.

Detalji
<   Prethodni              Sledeći   >    

LINK