• image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image


x
24
septembar
2019KONFERENCIJA ZA MEDIJE POVODOM SP U KAZAHSTANU'

'
KONFERENCIJA ZA MEDIJE POVODOM SP U KAZAHSTANU

U Medija centru u Beogradu danas (24.09.2019. godine) je održana veoma posećena konferencija za medije Rvačkog saveza Srbije. Povod je osvajanje dve medalje na seniorskom prvenstvu sveta u rvanju koje je održano u Kazahstanu 14.09-22.09.2019. godine, kao i osigurane tri olimpijske norme za Olimpijske igre u Tokiju. Bronzane medalje su osvojili Mate Nemeš GR stil u kat. 67 kg i Mihail Kadžaja GR stil 97 kg, a treću olimpijsku normu je osvojio Mićić Stevan u slobodnom stilu kat. 57 kg.
Osim predstavnika medija, konferenciji su prisustvovali kao gosti gospodin Božidar Maljković i Đorđe Viđacki Predsednik i Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije. Gospodin Maljković je pohvalio izuzetne rezultate koje postiže rvačka reprezentacija u kontinuitetu dugi niz godina, a Olimpijski komitet Srbije je na vreme prepoznao veliku energiju i želju za vrhunskim rezultatima i to i finansijski podržao kada je bilo najpotrebnije.
Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković je pre svega izrazio veliku zahvalnost državi (Vladi RS, Minstarstvuo omladine i sporta), Olimpijskom komitetu Srbije, Sportskomg savezu Srbije, koji u značajnoj meri pomažu rad i funkcionisanje Rvačkog saveza Srbije. Bez ove pomoći ne bi bilo moguće ostvarivati ove vrhunske sportske rezultate. U nastavku izlaganja gospodin Trajković je izneo podatak da je ovo 5. seniorsko prvenstvo sveta u kontinuitetu sa kojeg rvači donose jednu ili više medalja. Cilj i dalje ostaje nepromenjen, da na Olimpijskim igrama iduće godine osvojimo jednu olimpijsku medalju. Sa nove dve medalje, naši rvači su sa Olimpijskih igara, Evropskih igara, prvenstava sveta i Evrope u seniorskoj konkurenciji osvojili ukupno 95 medalja (od 1955 do 2019. godine). Ovo je, trenutno, najuspešnija generacija srpskog rvanja čiji je predvodnik Davor Štefanek olimpijski i svetski šampion sa 9 osvojenih medalja. Ova generacija je do danas osvojila u grčko rimskom stilu 28 seniorskih medalja u proteklih 15 godina.
Na konferenciji su još govorili: Mate Nemeš, Stevan Mićić, Davor Štefanek, Vikor Nemeš, Milorad Dokmanac, Dejan Jovičić i Yusif Abbasov, potpredsednik Rvačkog saveza Srbije.
Sledeće veliko takmičenje je krajem oktorbra 2019. godine u Budimpešti - prvenstvo sveta za mlađe seniore (U23), na kojem će Srbija imati minimalno 5 predstavnika.

Detalji
x
20
septembar
2019STEVAN MIĆIĆ OSVOJIO 5. MESTO I DONEO SRBIJI NORMU ZA OI U TOKIJU'

'
STEVAN MIĆIĆ OSVOJIO 5. MESTO I DONEO SRBIJI NORMU ZA OI U TOKIJU

Stevan Mićić (kat 57 kg – slobodni stil) je ostvario dve pobede i jedan poraz. U prvom kolu je voljom žreba bio slobodan i ušao direktno u 32 najbolja rvača u ovoj kategoriji. U 1/16 finala pobedio je Chakir ANSARIA iz Maroka 14:3. U 1/8 finala pobedio je je Darthe CAPELLANA iz Kanade 10:1. U 1/4 finalu nakon veoma neizvesne borbe izgubio je na jedan poen razlike 5-4 od vicešampiona sveta iz 2017., dvostrukog prvaka Evrope i prvog sa svetske rang liste Suleymana ATLIJA iz Turske.
U polufinalu je Atli pobedio domaćeg predstavnika sa 4-3 i plasirao se u finale, što je omogućilo Stevanu Mićiću da se nastavi boriti u repesažu. Budući da je Stevan prošao prva dva kola to znači da je slobodan u prvom kolu repesaža i čeka pobednika KINA – ITALIJA.
Talijan (Givi DAVIDOVI) je dobio meč bez borbe i bio protivnik Mićiću u II kolu repesaža. Stevan Mićić je taj meč dobio ubedljivo sa 8-0 i dobio pravo da se bori za bronzanu medalju u susretu sa domaćim takmičarem Nurislam SANAYEV koji je inače četvrti na svetskoj rang listi, vicešampion sveta 2018 i šampiona Azije 2018. g. U meču za bronzanu medalju Stevan se odlično nosio, ali je na kraju rezultat bio 4-3 za domaćeg takmičara. Ostaje nejasno kako su sudije skratili meč za 43 sekunde, tako da je meč možda mogao imati drugačiji ishod da meč nije skraćen. Stevan je u konačnom plasmanu zauzeo odlično 5. mesto, ali što je najvažnije ostvario je normu za OI u Tokiju.
Kao što je poznato u GR stilu Srbija već ima dve olimpijske norme za Tokio i dve bronzane medalje na ovom prvenstvu sveta u Kazahstanu.

Detalji
x
16
septembar
2019MIŠA KADŽAJA BRONZANI NA SVETSKOM PRVENSTVU'

'
MIŠA KADŽAJA BRONZANI NA SVETSKOM PRVENSTVU

Reprezentativac Srbije u rvanju Mihail Kadžaja osvojio je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Kazahstanu, pošto je u borbi za treće mesto pobedio Poljaka Tadeuša Mihalika 9:1.
On je u disciplini grčko-rimskim stilom do 97 kilograma doneo Srbiji drugu medalju na takmičenju, posle Mate Nemeša (do 67kg).

Detalji
<   Prethodni              Sledeći   >    

LINK