• image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image


x
10
januar
2020Održan godišnji seminar RSS'

'
Održan godišnji seminar RSS

U Kragujevcu je održan godišnji seminar RSS za trenere, sudije, delegate i sportske radnika. Seminaru je prisustvovalo preko 100 učesnika. Predavači su bili: Željko Trajković ptrdsednik RSS, Dr Milorad Dokmanac, Dr Marija Anđelković, Prof dr Patrik Drid, Prof dr Goran Kasum. Teme na seminaru su bile: Aktualno stanje u rvačkom sportu Srbije, Upoznavanje sa promenama u rvačkim pravilima, Rapidno skidanje kilograma u borilačkim sportovima, Ishrana, suplementacija i doping u sportu. Priprema i trening mladih rvača. Sudije su održali svoj seminar sa analizom suđenja u prošloj godini i planom suđenja u 2020. godini. Za novog predsednika Zbor sudija umesto Danji Karolja kojem je istekao mandat izabran je Nikola Torbica. Delegati su održali svoj seminar analizirajući prošlogodišnja takmičenja i način rada u novoj rvačkoj sezoni.
Održana je i redovna godišnja Skupština RSS uz prisustvo 88 delegata od 94 člana Skupština. Usvojeni su izveštaji o radu i finansijski izveštaji za 2019. godinu i doneli plan rada za novu 2020. godinu.
Na kraju prvog dana seminara proglašeni su i najuspešniji sportisti, treneri, sudije i sportski radnici u 2019. godini. Najuspešniji rvač u 2019. godini je MATE NEMEŠ osvajač 3 bronzane medalje na seniorskom prvenstvu sveta, svetskom vojnom prvenstvu i na Evropskim igrama.

Detalji
x
30.
novembar
2019RK “PROLETER” ZRENJANIN POBEDNIK SUPER LIGE SRBIJE 2019. GODINE'

'
RK “PROLETER” ZRENJANIN POBEDNIK SUPER LIGE SRBIJE 2019. GODINE

U Zrenjaninu je 30. novembra 2019. godine održan finalni turnir Super lige Srbije za 2019. godinu. Pobednik je RK “Proleter” iz Zrenjanina kome je ovo 17. titula ekipnog državnog prvaka (Srbije, SFRJ, SRJ, SCG).
Rezultati:
POLUFINALE:
RK “PARTIZAN” BEOGRAD - RK “RADNIČKI” BEOGRAD 5:3
RK “PROLETER” ZRENJANIN - RK “SPARTAK” SUBOTICA 5:3
MEČ ZA III-IV MESTO
RK “SPARTAK” SUBOTICA - RK “RADNIČKI” BEOGRAD 6:2
MEČ ZA I-II MESTO
RK “PROLETER” ZRENJANIN - RK “PARTIZAN” BEOGRAD 5:3

Detalji
x
24
septembar
2019KONFERENCIJA ZA MEDIJE POVODOM SP U KAZAHSTANU'

'
KONFERENCIJA ZA MEDIJE POVODOM SP U KAZAHSTANU

U Medija centru u Beogradu danas (24.09.2019. godine) je održana veoma posećena konferencija za medije Rvačkog saveza Srbije. Povod je osvajanje dve medalje na seniorskom prvenstvu sveta u rvanju koje je održano u Kazahstanu 14.09-22.09.2019. godine, kao i osigurane tri olimpijske norme za Olimpijske igre u Tokiju. Bronzane medalje su osvojili Mate Nemeš GR stil u kat. 67 kg i Mihail Kadžaja GR stil 97 kg, a treću olimpijsku normu je osvojio Mićić Stevan u slobodnom stilu kat. 57 kg.
Osim predstavnika medija, konferenciji su prisustvovali kao gosti gospodin Božidar Maljković i Đorđe Viđacki Predsednik i Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije. Gospodin Maljković je pohvalio izuzetne rezultate koje postiže rvačka reprezentacija u kontinuitetu dugi niz godina, a Olimpijski komitet Srbije je na vreme prepoznao veliku energiju i želju za vrhunskim rezultatima i to i finansijski podržao kada je bilo najpotrebnije.
Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković je pre svega izrazio veliku zahvalnost državi (Vladi RS, Minstarstvuo omladine i sporta), Olimpijskom komitetu Srbije, Sportskomg savezu Srbije, koji u značajnoj meri pomažu rad i funkcionisanje Rvačkog saveza Srbije. Bez ove pomoći ne bi bilo moguće ostvarivati ove vrhunske sportske rezultate. U nastavku izlaganja gospodin Trajković je izneo podatak da je ovo 5. seniorsko prvenstvo sveta u kontinuitetu sa kojeg rvači donose jednu ili više medalja. Cilj i dalje ostaje nepromenjen, da na Olimpijskim igrama iduće godine osvojimo jednu olimpijsku medalju. Sa nove dve medalje, naši rvači su sa Olimpijskih igara, Evropskih igara, prvenstava sveta i Evrope u seniorskoj konkurenciji osvojili ukupno 95 medalja (od 1955 do 2019. godine). Ovo je, trenutno, najuspešnija generacija srpskog rvanja čiji je predvodnik Davor Štefanek olimpijski i svetski šampion sa 9 osvojenih medalja. Ova generacija je do danas osvojila u grčko rimskom stilu 28 seniorskih medalja u proteklih 15 godina.
Na konferenciji su još govorili: Mate Nemeš, Stevan Mićić, Davor Štefanek, Vikor Nemeš, Milorad Dokmanac, Dejan Jovičić i Yusif Abbasov, potpredsednik Rvačkog saveza Srbije.
Sledeće veliko takmičenje je krajem oktorbra 2019. godine u Budimpešti - prvenstvo sveta za mlađe seniore (U23), na kojem će Srbija imati minimalno 5 predstavnika.

Detalji
<   Prethodni              Sledeći   >    

LINK