• image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image


x
16
septembar
2019MATE NEMEŠ OSVOJIO BRONZANU MEDALJU!'

'

Reprezentativac Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom Mate Nemeš izborio je normu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. Pored toga okitio se bronzanom medaljom, jer je u odlučujućem meču savladao Bjerehusa iz Danske.

Detalji
x
15
septembar
2019PRVA OLIMPIJSKA NORMA ZA SRBIJU - MIŠA KADŽAJA U 97 KG'

'

Srbiji je prvu olimpijsku normu za Tokio doneo MIŠA KADŽAJA u kategoriji 97 kg u grčko-rimskom stilu. On se na šampionatu sveta plasirao u polufinale svetskog prvenstva i budući da se plasirao među 4 najbolja rvača na svetskom šampionatu u Kazahstanu Srbija ima prvu olimpijsku normu. Miša Kadžaja je ostvario dve ubedljive pobede. U odlučujućem meču, za plasman na Olimpijske igre, u 1/4 finalu je pobedio sa 2:1 reprezentativca Češke. U polufinalnom meču je izgubio od Evloeva (RUS) inače seniorskog prvaka Evrope i vicešampiona sveta, tako da ga sutra u 18. časova očekuje meč protiv Poljaka ili Uzbekistanca za bronzanu medalju.
Naš drugi predstavnik MATE NEMEŠ je nastupio u kategoriji 67 kg u grčko-rimskom stilu. Odlično je počeo šampionat i bio ubedljiv u prva dva kola. Na žalost u odlučujućem meču za ulazak u polufinale i osiguravanje olimpijske norme tesno sa 2:1 je izgubio od Rusa Surkova inače dvostrukog seniorskog prvaka Evrope. Muđutim Mate Nemeš je dobio priliku kroz repesaž dođe do olimpijske norme jer se Surkov plasirao u finale svetskog prvenstva. Sada ga deli samo jedan korak, jer u repesažu čeka pobednika Kineski Tajpeh ili Švajcarska i ako pobedi u tom meču, osigurava meč za bronzu sa reprezentativcem Danske.
Mate Nemeš sutra (ponedeljak) nastupa u drugom kolu repesaža oko 12,30 časova (oko 8,30 po srpskom vremenu). Ako pobedi u tom meču on će osigurati drugu olimpijsku normu za Srbiju, a biće u prilici i da osvoji bronzanu medalju na svetskom šampionatu. Taj meč bi bio u 18,00 časova, kao i Miša Kadžaja koji već ima osiguranu normu za olimpijske igre.
Danas je bio žreb i u kategoriji 77 kg grčko-rimski stil gde imamo našeg najjačeg aduta VIKTORA NEMEŠA. Očekuje se i od njega da se upusti ne samo u brobu za olimpijsku normu nego i da se bori za neku od medalja na ovom svetskom šampionatu. Njegova borba će biti negde posle 13 časova, odnosno oko 9 časova po našem vremenu

Detalji
x
9
septembar
2019DVE MEDALJE ZA SRBIJU NA SVETSKOM PRVENSTVU'

'

U Zagrebu je za vikend održano Svetsko prvenstvo u rvanju na pesku, a Srbija se sa ovog izuzetno zanimljivog takmičenja vraća sa dve medalje. Aleksandar Nikolić (-80kg) i Strahinja Đermanović (-90kg) osvojili su bronzane, medalje, a u borbama za bronzu obojica takmičara pobedila su domaće predstavnike, pokazavši da znaju da se nose sa pritiskom i pruže maksimum i kada je publika na strani protivnika. Malo je falilo da se naši rvači iz Zagreba vrate sa više medalja, pošto su mesta na postolju izmakla Miljanu Đukanoviću (-70kg) i Horvatu Sabolču (+90kg) koji su bili četvrti u svojim kategorijama, a pored njih nastupio je još i Đorđe Pešut, koji je osvojio peto mesto u kategoriji preko 90 kilograma. Rvanje na pesku je neolimpijska rvačka disciplina koja pod okriljen Svetske rvačke fedetacije (UWW) poslednjih godina stiče veliku popularnost, i ima dobre izglede da se jednog dana nađe i na Olimpijskim igrama.

Detalji
<   Prethodni              Sledeći   >    

LINK