• image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image


x
15
februar
2020MIĆIĆ STEVAN osvojio bronzu na Seniorskom prvenstvu Evrope u Rimu'

'
MIĆIĆ STEVAN osvojio bronzu na Seniorskom prvenstvu Evrope u Rimu

Završeno je Seniorsko prvenstvo Evrope u Rimu sa velikim uspehom Stevana Mićića koji je osvojio bronzanu medalju u kategoriji 57 kg u slobodnom stilu. U prvom kolu je imao velikog rivala Atlij iz Turske koji je vicešampion sveta i drugi na rang listi UWW. Izgubio je Stevan prvu rundu 6-0, ali je dobio drugu sa 5-1 no to nije bilo dovoljno za pobedu. Budući da je Atli ušao u finale povukao je Stevana u repesaž gde je ostvario 3 pobede (GRE, ROU, ARM) i osvoijo bronzanu medalju. U meču za bronzu bio je bolji od Jermena Jaburyan Mihran kojeg je pobedio tehničkim tušem (10-0). Ovo je treća velika medalja Stevana Mićića (treći prošle godine na EP i drugi na Evropskim igrama prošle godine).
U grčko rimkom stilu nismo osvojili ni jednu medalju. Najbolji plasman je ostvario Mate Nemeš koji je nakon 2 pobede zauzeo solidno 7. mesto U Evropi. Jednu pobedu je imao Viktor Nemeš, no nije ušao u repesaž, kao ni ostali rvači koji nisu ostvarili pobede: Davor Štefanek, Miša Kaijaja, Zurai Dautasvili i Perica Dimitrijević. Svi su završili iza desetog mesta u konačnom plasmanu.
Ovogodišnje prvenstvo Evrope bilo je izuzetno jako uz učešće 620 takmičara iz 38 evropskih zemalja.
Sledeće veliko takmičenje je kvalifikacioni turnir u martu u Budimpeštu gde se ostvaruju nove norme za Olimpijske igre.

Detalji
x
18
januar
2020Matteo Pellicone Ranking Series - Mićiću bronza'

'
Matteo Pellicone Ranking Series - Mićiću bronza

Stevanu Mićiću bronza na turniru iz Renking serije UWW u Rimu. Sa novih 12 boda došao je na treće mesto svetske rang liste u kat. 57 kg, koja je važna jer prvih 4 rvača će biti nosioci na Olimpijskim igrama u Tokiju. U kvalifikacijama je izgubio od amerikanca Colona 4-10 (bronzani sa SP 2018. godine), iako je prvu rundu vodio 4-0. U borbi za bronzu je bio bolji od ukrajinca Yatsenka 5-2 koji je bio bronzani na SP 2017. godine. U februaru ponovo u Rimu Mićić nastupa na Seniorskom prvenstvu Evrope.

Detalji
x
11
januar
2020PROGLAŠENI NAJUSPEŠNIJI U 2019. GODINI'

'
PROGLAŠENI NAJUSPEŠNIJI U 2019. GODINI

U Kragujevcu je 10. januara održan godišnji seminar RSS za trenere, sudije, delegate i sportske radnika. Seminaru je prisustvovalo preko 100 učesnika. Na kraju prvog dana seminara proglašeni su i najuspešniji sportisti, treneri, sudije i sportski radnici u 2019. godini. Najuspešniji rvač u 2019. godini je MATE NEMEŠ osvajač 3 bronzane medalje na seniorskom prvenstvu sveta, svetskom vojnom prvenstvu i na Evropskim igrama.
Prilog:
Liste pojedinaca i klubova

Detalji
<   Prethodni              Sledeći   >    

LINK