• image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image


x
25
aprilZURA DATUNAŠVILI OSVOJIO EVROPSKO ZLATO, MATE NEMEŠ U FINALU '

'
ZURA DATUNAŠVILI OSVOJIO EVROPSKO ZLATO, MATE NEMEŠ U FINALU

Srbija je dobila novog šampiona Evrope, ovo je 7 zlatna medalja za Srbije na šampionatima Evrope od 1969 godine kada su Sreten Damjanović i Boško Marinko osvojili prve evropske zlatne medalje u Modeni (ITA). Evropski šampioni su još bili: Frgić Ivica, Tertelji Jožef, Rizvanović Senad i Fris Kristijan.
Sa ovom novom medaljom Rvački savez Srbije ima osvojenih 97 medalja i ako se doda sigurna medalja Mate Nemeša koji se plasirao u finale Evropskog prvenstva došlo se do brojke od 98 medalja i tako se na dva koraka približila broju od 100 medalja sa OI, SP, EI, EP.
U finalu je Zura pobedio Belorusa Kirila Maskevičapobednika Svetskog kupa u Beogradu 2020. godine, koji je tada i pobedio Zuru. U finalu je Zura bio ubedljiv i pobedio je sa 5-1.
Čestitke za Zuru Datunašvilija na perfektnim borbama i zlatnoj medalji.

Detalji
x
23
april
2021ZURA DATUNAŠVILI U FINALU PRVENSTVA EVROPE U POLJSKOJ'

'
ZURA DATUNAŠVILI U FINALU PRVENSTVA EVROPE U POLJSKOJ

Finale za Srbiju na Seniorskom prvenstvu Evrope u Poljskoj za Zuru Datunašvilija u kategoriji 87 kg. I kolo pobedio Vjekoslav Luburića (CRO) 6-1, II kolo Žan Beleniuka (UKR) 1-1, III kolo (polufinale) Denisa Kudlu (GER) 2-1. U finalu se sastaje sa BLR Kiryl Maskevich koji je bio pobednik Svetskog kupa u BG 2020. Finalna borba je sutra oko 19.30. Prenos na sajtu UWW - https://uww.org/. Sutra od 11.30 nastupaju u kvalifikacijama Mate Nemeš, Miša Kadžaja, Aleksandar Maksimović i Branko Kovačević.

Detalji
x
11
april
2021Srbija osvojila 6 medalja na turniru u Bugarskoj'

'
Srbija osvojila 6 medalja na turniru u Bugarskoj

Trećeg dana na međunarodnom seniorskom turniru "Nikola Petrov" u Plovdivu (BUL) nove dve medalje za Srbiju. U Kategoriji 67 kg Sebastijan Nađ je osvoijo srebrnu medalju a Mate Nemeš bronzanu. Ukupno su naši rvači na ovom prestižnom seniorskom turniru A klase osvojili ukupno 6 medalja. Za najboljeg stranog rvača proglašen je naš Zura Dautashvili pobednik u kategoriji 87 kg. U ekipnom plasmanu Srbija je osvojila 3 mesto. Ovo je bio jedan od najboljih nastupa na ovom turniru u poslednjih 20 godina. Inače turnir se održava 59. godina u kontinuitetu.
Drugog dana na međunarodnom seniorskom turniru "Nikola Petrov" u Plovdivu (BUL) nova zlatna medalja za Srbiju koju je osvoijo Zura Datunashvili u kat 87 kg.
trećeg dana finale za I-II mesto će rvati Sebastijan Nađ (67 kg), dok će u repesažu nastupiti Mate Nemeš (67 kg) i Aleksa Erski (77 kg).

Detalji
<   Prethodni              Sledeći   >    

LINK