• image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image


x
30
jun
2020Svetsko seniorsko prvenstvo u rvanju'

'
Svetsko seniorsko prvenstvo u rvanju

Sa velikim zadovoljstvom objavljujemo da je zvanično potvrđeno od strane Svetske rvačke federacije (UWW) da je Srbija domaćin Svetskog seniorskog prvenstva u rvanju koje će se održati u Beogradu početkom decembra ove godine. Ovo je prvi put da Rvački savez Srbije organizuje svetsko seniorsko prvenstvo, ali nije prvi put da naša zemlja bude domaćin velikih takmičenja u rvačkom sportu. Sigurni smo da ćemo, uz podršku svih naših institucija u Gradu i Republici, biti odlični domaćini ovog velikog takmičenja od posebnog interesa za našu zemlju i naš sport.
RVAČKI SAVEZ SRBIJE

Detalji
x
29
februar
2020Lalović: Japanci brinu, ali pripreme za igre ne staju'

'
Lalović: Japanci brinu, ali pripreme za igre ne staju

Predsednik Svetske rvačke federacije (UWW) i član Izvršnog Biroa Međunarodnog olimpijskog komiteta Nenad Lalović obišao je danas u Kniću rvačku reprezentaciju Kine koja se nalazi na pripremama u Srbiji.
Rvački savez Srbije je na molbu Rvačke federacije NR Kine i na inicijativu G-dina Lalovića uspeo da organizuje kvalitetne pripreme kineskoj olimpijskoj reprezentaciji, koja svoj trenažni proces nije mogla da sprovede na najvišem nivou usled aktuelne situacije izazvane korona virusom.
“Sportisti su uvek znali da pokažu svoj humani karakter i to posebno dolazi do izražaja u ovakvim situacijama. Veliko mi je zadovoljstvo kada vidim u kakvim uslovima rade kineski sportisti, koju su nažalost morali zbog epidemije korona virusa da pronađu alternativnu lokaciju za pripreme kako bi igre u Tokiju dočekali što spremniji. Ovim su još jednom potvrđeni izvanredni odnosi između dve države, ali i sposobnost i spremnost ovdašnjeg Saveza da brzo reaguje i pomogne svojim sportskim prijateljima“.

Detalji
x
15
februar
2020MIĆIĆ STEVAN osvojio bronzu na Seniorskom prvenstvu Evrope u Rimu'

'
MIĆIĆ STEVAN osvojio bronzu na Seniorskom prvenstvu Evrope u Rimu

Završeno je Seniorsko prvenstvo Evrope u Rimu sa velikim uspehom Stevana Mićića koji je osvojio bronzanu medalju u kategoriji 57 kg u slobodnom stilu. U prvom kolu je imao velikog rivala Atlij iz Turske koji je vicešampion sveta i drugi na rang listi UWW. Izgubio je Stevan prvu rundu 6-0, ali je dobio drugu sa 5-1 no to nije bilo dovoljno za pobedu. Budući da je Atli ušao u finale povukao je Stevana u repesaž gde je ostvario 3 pobede (GRE, ROU, ARM) i osvoijo bronzanu medalju. U meču za bronzu bio je bolji od Jermena Jaburyan Mihran kojeg je pobedio tehničkim tušem (10-0). Ovo je treća velika medalja Stevana Mićića (treći prošle godine na EP i drugi na Evropskim igrama prošle godine).
U grčko rimkom stilu nismo osvojili ni jednu medalju. Najbolji plasman je ostvario Mate Nemeš koji je nakon 2 pobede zauzeo solidno 7. mesto U Evropi. Jednu pobedu je imao Viktor Nemeš, no nije ušao u repesaž, kao ni ostali rvači koji nisu ostvarili pobede: Davor Štefanek, Miša Kaijaja, Zurai Dautasvili i Perica Dimitrijević. Svi su završili iza desetog mesta u konačnom plasmanu.
Ovogodišnje prvenstvo Evrope bilo je izuzetno jako uz učešće 620 takmičara iz 38 evropskih zemalja.
Sledeće veliko takmičenje je kvalifikacioni turnir u martu u Budimpeštu gde se ostvaruju nove norme za Olimpijske igre.

Detalji
<   Prethodni              Sledeći   >    

LINK