• image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image


x
30.
novembar
2019RK “PROLETER” ZRENJANIN POBEDNIK SUPER LIGE SRBIJE 2019. GODINE'

'

U Zrenjaninu je 30. novembra 2019. godine održan finalni turnir Super lige Srbije za 2019. godinu. Pobednik je RK “Proleter” iz Zrenjanina kome je ovo 17. titula ekipnog državnog prvaka (Srbije, SFRJ, SRJ, SCG).
Rezultati:
POLUFINALE:
RK “PARTIZAN” BEOGRAD - RK “RADNIČKI” BEOGRAD 5:3
RK “PROLETER” ZRENJANIN - RK “SPARTAK” SUBOTICA 5:3
MEČ ZA III-IV MESTO
RK “SPARTAK” SUBOTICA - RK “RADNIČKI” BEOGRAD 6:2
MEČ ZA I-II MESTO
RK “PROLETER” ZRENJANIN - RK “PARTIZAN” BEOGRAD 5:3

Detalji
x
24
septembar
2019KONFERENCIJA ZA MEDIJE POVODOM SP U KAZAHSTANU'

'

U Medija centru u Beogradu danas (24.09.2019. godine) je održana veoma posećena konferencija za medije Rvačkog saveza Srbije. Povod je osvajanje dve medalje na seniorskom prvenstvu sveta u rvanju koje je održano u Kazahstanu 14.09-22.09.2019. godine, kao i osigurane tri olimpijske norme za Olimpijske igre u Tokiju. Bronzane medalje su osvojili Mate Nemeš GR stil u kat. 67 kg i Mihail Kadžaja GR stil 97 kg, a treću olimpijsku normu je osvojio Mićić Stevan u slobodnom stilu kat. 57 kg.
Osim predstavnika medija, konferenciji su prisustvovali kao gosti gospodin Božidar Maljković i Đorđe Viđacki Predsednik i Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije. Gospodin Maljković je pohvalio izuzetne rezultate koje postiže rvačka reprezentacija u kontinuitetu dugi niz godina, a Olimpijski komitet Srbije je na vreme prepoznao veliku energiju i želju za vrhunskim rezultatima i to i finansijski podržao kada je bilo najpotrebnije.
Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković je pre svega izrazio veliku zahvalnost državi (Vladi RS, Minstarstvuo omladine i sporta), Olimpijskom komitetu Srbije, Sportskomg savezu Srbije, koji u značajnoj meri pomažu rad i funkcionisanje Rvačkog saveza Srbije. Bez ove pomoći ne bi bilo moguće ostvarivati ove vrhunske sportske rezultate. U nastavku izlaganja gospodin Trajković je izneo podatak da je ovo 5. seniorsko prvenstvo sveta u kontinuitetu sa kojeg rvači donose jednu ili više medalja. Cilj i dalje ostaje nepromenjen, da na Olimpijskim igrama iduće godine osvojimo jednu olimpijsku medalju. Sa nove dve medalje, naši rvači su sa Olimpijskih igara, Evropskih igara, prvenstava sveta i Evrope u seniorskoj konkurenciji osvojili ukupno 95 medalja (od 1955 do 2019. godine). Ovo je, trenutno, najuspešnija generacija srpskog rvanja čiji je predvodnik Davor Štefanek olimpijski i svetski šampion sa 9 osvojenih medalja. Ova generacija je do danas osvojila u grčko rimskom stilu 28 seniorskih medalja u proteklih 15 godina.
Na konferenciji su još govorili: Mate Nemeš, Stevan Mićić, Davor Štefanek, Vikor Nemeš, Milorad Dokmanac, Dejan Jovičić i Yusif Abbasov, potpredsednik Rvačkog saveza Srbije.
Sledeće veliko takmičenje je krajem oktorbra 2019. godine u Budimpešti - prvenstvo sveta za mlađe seniore (U23), na kojem će Srbija imati minimalno 5 predstavnika.

Detalji
x
20
septembar
2019STEVAN MIĆIĆ OSVOJIO 5. MESTO I DONEO SRBIJI NORMU ZA OI U TOKIJU'

'

Stevan Mićić (kat 57 kg – slobodni stil) je ostvario dve pobede i jedan poraz. U prvom kolu je voljom žreba bio slobodan i ušao direktno u 32 najbolja rvača u ovoj kategoriji. U 1/16 finala pobedio je Chakir ANSARIA iz Maroka 14:3. U 1/8 finala pobedio je je Darthe CAPELLANA iz Kanade 10:1. U 1/4 finalu nakon veoma neizvesne borbe izgubio je na jedan poen razlike 5-4 od vicešampiona sveta iz 2017., dvostrukog prvaka Evrope i prvog sa svetske rang liste Suleymana ATLIJA iz Turske.
U polufinalu je Atli pobedio domaćeg predstavnika sa 4-3 i plasirao se u finale, što je omogućilo Stevanu Mićiću da se nastavi boriti u repesažu. Budući da je Stevan prošao prva dva kola to znači da je slobodan u prvom kolu repesaža i čeka pobednika KINA – ITALIJA.
Talijan (Givi DAVIDOVI) je dobio meč bez borbe i bio protivnik Mićiću u II kolu repesaža. Stevan Mićić je taj meč dobio ubedljivo sa 8-0 i dobio pravo da se bori za bronzanu medalju u susretu sa domaćim takmičarem Nurislam SANAYEV koji je inače četvrti na svetskoj rang listi, vicešampion sveta 2018 i šampiona Azije 2018. g. U meču za bronzanu medalju Stevan se odlično nosio, ali je na kraju rezultat bio 4-3 za domaćeg takmičara. Ostaje nejasno kako su sudije skratili meč za 43 sekunde, tako da je meč možda mogao imati drugačiji ishod da meč nije skraćen. Stevan je u konačnom plasmanu zauzeo odlično 5. mesto, ali što je najvažnije ostvario je normu za OI u Tokiju.
Kao što je poznato u GR stilu Srbija već ima dve olimpijske norme za Tokio i dve bronzane medalje na ovom prvenstvu sveta u Kazahstanu.

Detalji
<   Prethodni              Sledeći   >    

LINK