3
februar
2024
Godišnji stručni seminar RSS

U Zrenjaninu je danas u oranizaciji Rvačkog saveza Srbije, u Hotelu Vojvodina, održan godišnji seminar za trenere, sudije, delegate, predsednike i sekretare rvačkih klubova. Na seminaru je učešće uzelo 140 učesnika.
Sve učesnike prvo je pozdravio Damir Šabić novi predsednk RSS, a prisutnima su se obratili i Željko Trajković, Zamenik ministra sporta RS, kao i Davor Štefanek, Predsednik Sportskog saveza Srbije. Seminar je trajo od 09 do 19 časova. Bilo je ukupno 6 sesija sa veoma raznovrsmim temmama.
Najveće interesovanej i pažnju je izazvalo predavanje Ervina Rožnika, nacionalnog trenera u dizanju tegova, koji je govorio o metodici rada sa osnovnim vežbama snage koji se najviše koristi u treninzima snage rvača.
Predavanja su još održali: Dr Milorad Dokmanac, Nikola Torbica, Milan Jelić, Slaven Dokmanac, Gradimir Dedić, Đorđe Miolski i Kris Fristijan.
Veliku pažnju u praktičkom delu seminara izazvale su demonstracije koje je prikazao Aleksandar Komarov reprezentqativac Srbije u 87 kg.
U pauzi između sesija, dva regionalna rvačka saveza: Rvački savez Vojvodine i Rvački savez Centralne Srbije održali su svoje redovne godišnje Skupštine.

Materijali sa trenerskog seminara 2024:

Prezentacija Dr Milorad Dokmanac

Prezentacija Ervin Rožnjik

Analiza SP 2023-2022 GR stil

Analiza kontinetalnih šampionata i SP 2023.

Pravilnik mlađi uzrasti
Wrestling Team SerbiaLINK