• image
  • image
  • image
  • image
  • image


x
07
februar
2018Nenad Lalović izabran u Izvršni odbor MOK-a'

'

Nenad Lalović bivši predsednik Rvačkog saveza Srbije a sada predsednik Svetske rvačke federacije je danas u Juznoj Koreji izabran za člana Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta. To je prvi sportski radnik iz Srbije (i bivše Jugoslavije) u istoriji na ovoj visokoj funkciji u MOK-u. U ime Rvačkog saveza Srbije čestitamo Nenadu Laloviću koji je od 2001-2007. godine bio na čelu Rvačkog saveza Srbije.

Detalji
x
03
januar
2018Maksimoviću ZLATO!'

'

Aleksandar Maksimović je pobednik do sada najjačeg „Zagreb opena“ u kategoriji do 72 kilograma. U finalnom meču je pobedio Turčina Junusa Ozela, vicešampiona sveta iz 2014. godine.
Meč je završen rezultatom 1-1, a poslednji poen napravio je Maksimović , što mu je i donelo zlato, međutim, ostaje utisak da je Maksimović bio bolji i aktivniji tokom celog meča.
Zlato Maksimovića je ukupno treća medalja za Srbiju na „Zagreb openu“, pošto su ranije u toku dana bronzu osvojili Boban Živanović (do 130kg) i Mikheil Kadžaja (do 97kg).
- Bili smo 20 dana u Bugarskoj na planini Belmeken i tamo trenirali za ove borbe. Nije bilo lako na turniru u Zagrebu, jer smo sišli sa baze pre pet dana, ali eto, težak rad se isplatio. “Zagreb open” je jak turnir i ponosan sam na uspehe koje smo ostvarili ja i moje kolege - rekao je Aleksandar Maksimović za “Alo!” posle vrhunskog rezultata u hrvatskoj prestonici.

Izvor: "U klinču" i "Alo" photo:Željko Čačija

Detalji
x
31
januar
2018Viktor Nemeš i Tijana Bošković najbolji u izboru USNS'

'

Rvač Viktor Nemeš i odbojkašica Tijana Bošković izabrani su za najbolje sportiste u 2017. Svetskom šampionu trofej je predao prethodni dobitnik, olimpijski prvak i novi predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek. U žiriju su pored uglednih novinara bili i zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović i predstavnik Sportskog saveza Srbije atletska legenda Dane Korica.
Za izbor svetskog prvaka Viktora Nemeša nije bilo dileme, dok je u ženskoj konkurenciji odlučio jedan glas između Tijane Bošković, Ivane Španović i Milice Mandić. Pobedila je najbolja odbojkašica Evrope.

Detalji

LINK