• image
  • image
  • image
  • image
  • image


x
27
jun
2018Mediteranske igre u Taragoni - 4 medalje za rvače '

'

Reprezentativci Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom na Mediteranskim igrama u Španiji su osvojili tri medalje.
Najuspešniji je bio Davor Štefanek, u kategoriji do 77 kilograma koji je osvojio srebrnu medalju. Bronzane medalje osvojili su Vladimir Stankić u kategoriji 87kg i Mikheil Kadžaja u kategoriji 97kg.
U slobodnom stilu nastupio je naš jedini predstavnik Stevan Mićić u kategoriji do 65 kilograma. Bronzani sa prvenstva Evrope je u četvrtfinalu pobedio Marokanca Čakira, da bi ga u polufinalu zaustavio Turčin Kilićsalajan. Mićić je u borbi za bronzu protiv Egipćanina Alija izborio medalju.

Detalji
x
24
jun
2018Mate Nemeš treći na Gran priju Mađarske'

'

U Đeru je za vikend održan jedan od najjačih turnira na svetu, Gran pri Mađarske, na kojem je srpski rvač Mate Nemeš osvojio treće mesto u kategoriji do 67 kilograma. On je u borbi za bronzu pobedio domaćeg takmičara Oto Lošoncija, a pre toga i predstavnika Kirgistana Ismailova, obojicu tehničkim tušem. Jedini poraz Nemeš je doživeo od ovogodišnjeg pobednika, Kazahstanca Šermakhanbeta, rezultatom 8-4.
Na turniru je učestvovalo 11 nacija, a Srbija je nastupila sa 15 takmičara, koju čine uglavnom juniori i mlađi seniori. Pored bronze Nemeša,osvojena su četiri peta mesta, a to su Tamaš Nađ (-63kg), Slobodan Saulić (-63kg), Žarko Dickov (-82kg) i Boris Petrušić (-87kg). Sebastian Kolompar (-55kg) je bio sedmi, a Đorđe Pešut (-97kg) i Boban Živanović (-130kg) deveti. Nastupili su još i Miljan Đukanović (-63kg), Janko Ivetić (-97kg), Dejan Petrović (-60kg), Aleksa Erski (-72kg) i Andrija Maletin (-77kg), Goran Sremac (-67kg) i Sebastian Nađ (-67kg).
Mladi srpski rvači pokazali su potencijal na izuzetno jakom turniru, a Mate Nemeš je još jednom dokazao da poseduje kvalitet za visoke međunarodne domete, o čemu govori i podatak da će se na novoj rang listi Svetske rvačke federacije (UWW) naći u prvih 10 u kategoriji do 67 kilograma.

Izvor: U Klinču autor: Željko Čačija

Detalji
x
17
jun
2018Tri medalje za srpske kadete u Zagrebu'

'

U Zagrebu je za vikend održan međunarodni kadetski turnir „Croatia open“ na kojem su nastupila šestorica srpskih kadeta, a osvojene su tri medalje. Na turniru su učestvovale još i selekcije Hrvatske, Nemačke, Danske, Slovenije, SAD i Saudijske Arabije, a najbliži zlatu bio je Veljko Petraković u kategoriji do 110 kilograma, koji je u borbi za zlato poražen od Amerikanca Garsije. Bronzane medalje osvojili su Aleksa Ilić (-65kg) i Mario Vuković (-80kg). Ilić je u meču za bronzu pobedio Nemca Nakaeva dok je Vuković bio bolji od Slovenca Podgoreleca.
Preostali srpski rvači nisu uspeli da dođu do medalje, a najbliži postolju bio je David Novič, koji je u meču za bronzu doživeo lakšu, ali neugodnu povredu ramena zbog koje je predao meč, te se morao zadovoljiti četvrtim mestom. Branislav Ludoški (-71kg) je bio peti, a Nikola Simović (-80kg) šesti u svojoj kategoriji. U ekipnom plasmanu Srbija je zauzela četvrto mesto pošto joj je izmaklo postolje u trci sa Sjedinjenim Američkim Državama, Nemci su bili drugi, a Hrvati prvi. Srpski kadeti pred turnir u Zagrebu boravili su na međunarodnom kampu u Subotici, a već od 20. juna nastavljaju sa žestokim treninzima, na kampu u Karatašu, nakon kojih će stručni štab odrediti spisak putnika za Svetsko prvenstvo u Zagrebu početkom jula.

Izvor: U Klinču autor: Željko Čačija

Detalji

LINK