• image
  • image
  • image
  • image
  • image


x
14
jul
2017DAVOR ŠTEFANEK najbolji rvač sveta u 2016.'

'

U kancelariju Rvačkog saveza Srbije stigla je zvanična informacija u kojoj se navodi da je DAVOR ŠTEFANEK, olimpijski šampion iz 2016, godine i osvajač srebrne medalje na Seniorskom prvenstvu Evrope 2016. godine proglašen od strane Svetske rvačke federacije (UWW) za najboljeg rvača sveta u 2016. godini. Ovo je prvi put u istoriji srpskog rvanja da neki rvač bude proglašen za najboljeg rvača planete.
Ovo je još jedno veliko priznanje za Davora Štefaneka, Rukovodstvo Rvačkog saveza Srbije, Stručni štab seniorske reprezentacije Srbije, kao i za Rvački klub „Spartak“. Ujedno je to priznanje za Ministarstvo omladine i sporta i Olimpijski komitet Srbije koji su u proteklom periodu značajno doprineli da se stvore uslovi da rvači mogu da postižu i najveće sportske rezultate u svetu.
Zvanična dodela priznanja i nagrade za Davora Štefaneka biće održana 22. avgusta 2017. godine u Parizu za vreme održavanja Seniorskog prvenstva sveta 2017. godine.

Detalji
x
3
jul
2017XXXI Senior Memorial Tournament "Lubomir Ivanovic Gedza"'

'

U organizaciji rvaćkog kluba Radnički Kragujevac, održan je 1. i 2. jula u hali Jezero. Učestvovala su 63 rvača iz 11 nacionalnih timova. Najbolji rezultat su pokazali rvači selekcije Mađarske, za njima su, na drugom mestu, rvači Srbije ispred odlične Moldavije.
Našu reprezentaciju je predstavljalo trinaest rvača. Zlatne medalje za naš tim su osvojili Viktor Nemeš i Mihail Kadžaia. Srebrne medalje pripale su Mate Nemešu i Žarku Dickovu dok je bronzanu medalju osvojio Nikolaj Dobrev. Na korak do medalje su bili Tomaš Nađ, Danilo Čolić i Vuk Lekić.

Final Bulletin

Detalji
x
23
jun
2017Memorijalni turnir "Refik Memišević - Brale" '

'

Održan je 12. Memorijalni turnir „Refik Memišević Brale” u rvanju grčko rimskim stilom za kadete. Na turniru koji se održava u čast Refika Memiševića, bivšeg rvača Spartaka, reprezentativca Jugoslavije, državnog, olimpijskog i svetskog prvaka, učestvovalo je oko 200 takmičara iz 15 zemalja. Srbija je nastupala sa 20 rvača , a Kristijan Tači u kategoriji do 100 kg bio je jedini predstavnik Spartaka.
Za Braletov trofej nadmetalo se oko 200 rvača iz 15 zemalja .
U ekipnoj konkurenciji Rusija je bila neprikosnovena ispred Mađarske i Rumunije. Za najboljeg rvača turnira proglašen je Bak Gergelj iz Mađarske. U kategoriji do 100kg (Braletovoj kategoriji) trofej za najboljeg otišao u ruke Rusu Artemu Rubantševu. Trofej je uručila Sanja Memišević Svilar, ćerka legende subotičkog i jugoslovenskog rvanja Refika Memiševića.
Final Bulletin

Detalji
      

LINK