05
decembar
2023
Priprema seniorske reprezentacije Srbije u Španiji

U Olimpijskom sportskom centru Siera Nevada na 2.300 m/nv u Španiji, naši rvači će se nalaziti na pripremama od 3 - 24. decembra ove godine. U razgovoru selektor naše reprezentacije, Milorad Dokmanac, je rekao:
Sa ovim pripremama u Španiji počinje završnio deo četverogodišnjeg ciklusa OI Pariz 2024. Zbog ranog početka Evropskog seniorskog šampionata u Rumuniji (12-18. februar 2024.) bazične pripreme počinju mesec dana ranije. Ukupno je pozvano 18 rvača, koji su poslednjih godina izneli veliki teret nastupa na najznačajnijim takmičenjima. Svi su u stroju, osim Zure Datunašvilija, koji se još uvek oporavlja od posledica operacije na stomaku.
Tu su svi prekaljeni srpski rvači, a nedostaju braća Mate i Viktor Nemeš koji će se priključiti reprezentativnim pripremama početkom januara u Zrenjaninu. Poseban akcenat na ovim pripremama je na mladim i perspektivnim rvačima od 18 - 20 godina kojih ima 50%. Ovaj podatak govori o tome da se ozbiljno radi na podmlađivanje seniorske reprezentacije odmah po završetku Olimpijskih igara u Parizu.
Osnovni akcenat na ovim pripremama u Španiji i Gruziji je rad na kondiciji i snazi, a neće biti zapostavljen ni rad na strunjači na uvežbavanju tehnike i taktike. Sve je isplanirano do detalja, a uslovi koje pruža Olimpijski centar Siera Nevada su na vrhunskom nivou, tako da se nadam da će naši rvači značajno podići nivo opšte fizičke pripreme pred predstojeća rvačak takmičenja koja počinju već sredinom januara, kada se u Zagrebu održava prvi turnior iz Ranking serije na kojem se osvajaju bodovi za svetsku rang listu. U februaru je seniorsko prvenstvo Evrope u Rumuniji, u martu ćemo nastupiti na turniru u Bugarskoj, u aprilu je drugi krug kvalifikacija za Olimpijske igre u Azerbedžanu, u maju je poslednji turnir kvalifikacija u Istanbulu, u junu je nastup na drugom turniru iz Ranking serije u Mađarskoj, da bi nastupe na međunarodnim turniorima u prvom delu godine zaključili sa turnirom “Ljubomir Ivanović Gedža“ u Mladenovcu sredinom juna meseca.
Očekivanja su velika od nastupa u 2024. godini. Pre svega cilj je da imamo još 2-3 olimpijske norme i uz postojeće tri (Nemeš Mate, Mićić Stevan i Cabolov Hetik) to nam daje nadu da rvanje treće Olimpijske igre u nizu donese medalju za srpski tim u Parizu.
Najvažnije je da se odradi kompletan program rada i da nas mimoiđu povrede i siguran sam da će i ova godina biti uspešna, kao uostalom i poslednjih 10 godina kada je u pitanju rvački sport.

RVAČI
1. TIBILOV GIORGIJ
2. BERKEC DEJAN
3. NAĐ SEBASTIJAN
4. JAKOVLJEVIĆ OGNJEN
5. PEK ZALAN
6. MIOLSKI JOVAN
7. VAMOŠ ANTAL
8. ARSALAN ALI
9. ILIĆ ALEKSA
10. PEROVIĆ MILOŠ
11. KRSTIN UROŠ
12. MIHAJLOVIĆ ANDRIJA
13. ĐUKIĆ BRANKO
14. KOMAROV ALEKSANDER
15. VUKOVIĆ MARIO
STRUČNI ŠTAB
1. DOKMANAC MILORAD Selektor
2. DOBREV STOJAN Prvi trener
3. TRAJKOVIĆ VOJISLAV Trener
4. FRIS KRISTIJAN Trener

SPORTSKI CENTAR U GRUZIJI – TBILISI
1. KADŽAJA MIŠA
2. PETRUŠIĆ BORIS
3. KATIĆ LUKA
Wrestling Team SerbiaLINK