1
oktobar
2023
KUP Srbije seniori i seniorke

U Petrovcu na Mlavi je održan KUP SRBIJE u rvanju grčko-rimskim stilom. Najbolji rvači Srbije u seniorskoj konkurenciji takmičili su se u Sportskom centru Dragutin Tomašević. Najuspešniji su bili takmičari zrenjaninskog Proletera a u kod seniorki takmičarke beogradske Crvene Zvezde.
U konkurenciji 124 učesnika iz 23 kluba, zrenjaninski Proleter osvojio je prvo mesto sa 139 bodova, beogradski Radnički je zauzeo drugu poziciju sa 117, dok je Spartaku iz Subotice pripalo treće mesto sa 105 bodova.
U konkurenciji dama, Crvena zvezda je trijumfovala sa 110 bodova ispred Partizana koji je sa 70 bodova bio drugi i ekipa Kragujevca i Potisja Kanjiže koje su sa po 25 osvojenih bodova podelile treće mesto.
„Posle velikih uspeha na reprezentativnom nivou, nastavljena su takmičenja u klupskoj konkurenciji. Imali smo vrlo zanimljiv Kup u odličnoj organizaciji Rvačkog kluba Zmajevi. Pažnju na sebe skrenulo je nekoliko mladih i veoma perspektivnih rvača kao što su Ognjen Jakovljević, Branko Đukić, Antal Vamoš, Uroš Krstin i Luka Katić i to je dokaz da se u srpskom rvanju odlično radi na svim nivoima i da za budućnost ne treba brinuti“, rekao je Milorad Dokmanac selektor rvačke reprezentacije Srbije.
„Ove godine smo u svim uzrasnim reprezentativnim kategorijama osvajali medalje na evropskim i svetskim prvenstvima, a Srbiji smo doneli ukupno 14 odličja što je za svaku pohvalu“
„Predstoje nam pripreme mlađih seniora u Hrvatskoj, a njih već 24. oktobra očekuje učešće na Svetskom prvenstvu u Albaniji. Sledi nam i takmičenje u svim ligama ove jeseni, a završnica klupske sezone planirana je poslednjeg vikenda u novembru kada se održava plej-of Superlige Srbije“, zaključio je Dokmanac.
Wrestling Team SerbiaLINK