23
decembar
2022
ZLATNA GODINA SRPSKOG RVANJA

Rvački savez Srbije je u društvu ministara i predstavnika Vlade Republike Srbije, predsednika Svetske rvačke Federacije, rvačkih šampiona, sportskih radnika, partnera i prijatelja obeležio je istorijske uspehe u 2022. godini.
Takođe, najavljena je i organizacija Svetskog prvenstva kome će i naredne godine domaćin biti Beograd, čime će se upisati u istoriju svetskog rvanja kao prvi grad koji je dve godine zaredom bio domaćin šampionata sveta.
"Ova godina bila je od izuzetnog značaja za srpski sport i srpsko rvanje”, poručio je Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije.
“Ostvarili smo istorijske rezultate i Srbiju na najsjajniji način definisali kao svetsku rvačku velesilu. Pokazali smo da smo vrhunski rvači, ali i odlični organizatori ovako velikog i zahtevnog takmičenja kao što je Svetsko prvenstvo. Ponosan sam na rezultate, a od iduće godine očekujem da bude još uspešnija. Najvažnije su nam norme za predstojeće Olimpijske igre u Parizu i na tome ćemo vredno i posvećeno raditi", zaključio je Trajković.Wrestling Team SerbiaLINK