15
novembar
2022
Beograd ponovo domaćin Svetskog prvenstva u rvanju!

Odlukom Biroa UWW, Beograd će biti domaćin Svetskog prvenstva 2023.
Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije: Ovo je ogromna počast za Srbiju i naš sport. Hvala Vladi Republike Srbije na pomoći. Konkurencija Beogradu bili su Istanbul (Turska), Baku (Azerbejdžan) i Dalas (SAD). Presudila je sjajna organizacija proteklog šampionata na kom smo ostvarili istorijski uspeh, četiri zlatne, bronazana medalja i peto mesto. Pred nama je novi veliki izazov, ali se obaveza nikad nismo plašili i uvek smo bili i odlični organizatori .
Domaćin je trebalo da bude Krasnojarsk, ali je zbog sankcija Rusiji oduzeta organizacija ovog takmičenja. Usled izuzetno kratkog roka za odluku o novom domaćinu za pripremu tako velikog i kompleksnog sportskog događaja, ali i činjenice da Beograd i Srbija poseduju svu logistiku i neophodne uslove, odlučeno je da Srbija ponovo ugosti najbolje rvače sveta. Tome je svakako doprinela brza reakcija predsednika Rvačkog saveza Srbije Željka Trajkovića koji je dao garancije da će takmičenje ponovo biti organizovano uz poštovanje najviših standarda.
Prethodno prvenstvo je prošlo bez greške, a ostvarili smo i istorijske sportske rezultate. Nije lako nadmašiti samog sebe, ali ako neko to može, onda je to Srbija. Obećavamo i Svetskoj rvačkoj federaciji da ćemo i ovoga puta opravdati poverenje i organizovati još jedno prvenstvo za pamćenje, rekao je Trajković.Wrestling Team SerbiaLINK