1
novembar
2022
Mladi rvači na Balkanijadi: 17 medalja

U Bukureštu je održan Balkanski šampionat za rvače U15 i U17, naši mladi rvači su osvojili 17 medalja.
Medalje u kadetskoj konkurenciji osvojili su Ivana Gajić i Maša Perović u ženskoj, odnosno Stevan Kojić, Branko Djukić i Antal Vamoš u muškoj konkurenciji.
Srebrnu medalju osvojio je Marko Supić, dok su bronzu osvojili Dušan Stokić, Uroš Kojić, Lazar Dedić, Uljheji Balaž, Dejan Berkec i Milan Vukobratović.
U ženskoj konkurenciji bronze su osvojile još Milica Sekulović, Jana Petrović, Evelin Uljhei i Emilija Jakovljević. Ženskoj reprezentaciji Srbije pripalo je i bronzano odličje u ekipnoj konkurenciji.
Dalibor Perović, predsednik Rvačkog saveza Beograda i trener ženske rvačke reprezentacije je rekao: "Naša zemlja treba da bude ponosna na ugled i kvalitet koje srpsko rvanje pokazuje na svim velikim takmičenjima i to u svim uzrasnim kategorijama i selekcijama. Kada se naprave ovakvi uspesi na kadetskom takmičenju, svi su dodatno motivisani da nastave sa napornim radom i postižu još bolje rezultate. U rvanju je specifično upravo to što se sa svakog takmičenja rvači vrate motivisani da pomeraju svoje granice i pokažu koliko mogu. Sa takvim pristupom i odličnom strategijom rada gradimo nove šampione. Srpsko rvanje zaista postavlja izuzetno visoke standarde, a srce nam je puno kada vidimo da je sve više mladih zainteresovano da se da počne da trenira u ovaj sport koji pruža potpunu psihofizičku izgradnju i da se rvanje vraća u sale u svom punom sjaju"
Wrestling Team SerbiaLINK