7
oktobar
2022
Marić Milan prvak sveta

Na veteranskom prvenstvu SVETA u Plovdivu (Bugarska) Milan Marić odbranio titulu prvaka sveta. Ovo mu je 3 titula u karijeri. Mladi ali i stariji rvači mogu da se ugledaju na njega jer je već 35 godina aktivan na strunjači bez prekida. Bravo Mare!!!
"Ponosan sam što sam odbranio titulu prvaka sveta. Konkurencija je bila jaka, ali sam imao odličnu taktiku, koja je urodila plodom. U prvoj borbi sam bio dobro zagrejan i maksimalno fokusiran. U drugom meču sam malo posustao, ali sam izuzetno fizički spreman tako da mi nije bio problem da preokrenem rezultat u svoju korist", izjavio je Milan Marić, a zatim dodao: "U finalu sam pobedio tehničkim tušem, i taj osećaj je bio zaista fenomenalan. Želeo bih da se zahvalim trenerima, stručnom štabu, Rvačkom savezu Srbije na podršci, ali i da čestitam svim rvačima koji su uzelu učešće na ovom šampionatu".
Naš sjajni rvač u prvom kolu pobedio je Amerikanca, Erika Bedforda Cabaljera 9:0, u drugom kolu savladao je Karla Olof Mikaela iz Švedske rezultatom 7:4, a u borbi za zlato bio je od Hasana Ibrahima Madanija sa ubedljivih 11:0.
Wrestling Team SerbiaLINK