31
jul
2022
Rumunija: Pet medalja srpskih rvača

Rumunija, 31.7.2022 – Srpska rvačka reprezentacija predstavlja ozbiljnu borilačku silu, koja gde god da se pojavi uzima medalje. Ovoga puta naši reprezentativci osvojili su pet novih medalja u Rumuniji na seniorskom turniru „Ion Cornianu & Ladislau Simon“ u grčko – rimsko i slobodnom stilu. Reprezentacije je osvojila jednu zlatnu i četiri bronzane medalje, kao i ekipno treće mesto.
Zurabi Datunašvili u kategoriji do 87kg osvojio je zlato ubedljivim rezultatom: kvalifikacije - pobeda nad Burzhan Mussin (KAZ) 7:1, 1/4 finale pobeda nad Haitao Qian (CHN) 9:0, 1/2 finale pobeda nad Gurami Ketsuriani (GEO) 3:1. U finalu Zura je savladao Roberti Kobliashvili (GEO) rezultatom 5:0. Viktor Nemeš u kategoriji do 77 kg osvojio je bronzu pobedivši Beka Mamukashvili (GEO) rezultatom 12:1. Nađ Sebastijan osvojio je bronzu u kategoriji do 67kg a u borbi za treće mesto pobedio je Daniyar Kalenov (KAZ) rezultatom 4:1. Miihail Kadžaja osvojio je bronzu u kategoriji do 97kg pobedom nad Shange Zhang (CHN) rezultatom 5:3. Petrušić Boris osvojio je bronzu u kategoriji do 130 kg pobedom nad Gean Ali (ROU) rezultatom 5:2.
„Presrećan sam što smo postigli ovakve rezultate za Srbiju. Pet medalja sa jednog takmičenja je stvarno ogroman uspeh i pokazatelj da je naš sistem treniranja, rada i pripremnog procesa pobednički. Sva ova takmičenja su testovi koje uspešno prolazimo do Svetskog prvenstva u Beogradu koje će se održati od 10. do 18. septembra, a na kom se nadam da ćemo pokazati maksimalnu fokusiranost, snagu, izdržljivost i taktiku“ – izjavio je Zurabi Datunašvili, reprezentativac rvačkog saveza Srbije.

Tekst: Nevena Spasić

Wrestling Team SerbiaLINK