19
jul
2022
DUŠAN STOKIĆ - evropska bronza za U15

Na Evropskom prvenstvu U15 u Zagrebu srpski reprezentativci ostvarili su zapažene rezultate i pokazali visok nivo rvanja. Na ovom šampionatu naša tri rvača su se borila za bronzanu medalju. Najbolji rezultat je ostvario rvač pionirske reprezentacije Srbije, DUŠAN STOKIĆ iz beogradskog Radničkog, koji je osvojio bronzanu medalju u kategoriji do 75 kg u grčko – rimskom stilu. Pobedio je u meču za bronzanu medalju Muhammet Emin UYUMAZ (TUR), tušem u 3 minuti borbe pri rezultatu 12-4 za Stokića. Pre ove borbe za medalju Stokić je ostvario dve vredne pobede protiv CRO i ITA, da bi u polufinalu izgubio od rvača iz Azerbesžana (Orkhan Fizuli HAJIYE).
Ostala naša dva rvača STEVAN KOJIĆ (85 kg) i Lazar DEDIĆ (52 kg) su izgubili meče za bronzanu medalju i plasirali se na 5 mesto na prvenstvu Evrope. Nakon pobede u prva dva kola protiv ITA i ROU, Kojić je izgubio polufinalni meč protiv rvača iz Turske (Yasin Cakir), da bi u meču za bronzu od njega bio bolji rentativac Bugarske Radestin Vasilebv (2-5). Lazar Dedić je odlično počeo svoj nastup u kat 52 kg, gde je bilo čak 24 učesnika, sa dve pobede protiv dva predstavnika Italije, da bi u četvrtfinalu izgubi od AZE. U prvom kolu repesaža bio je bolji od UKR, da bi meč za bronzu izgubio od Umut Gula iz TUR.
Još dva srpska rvača borila su se u repesažu: KOJIĆ UROŠ (68 kg) koji je u repesažu izgubio od ROU, dok je RAJAČIĆ ANDREJ (44 kg) u I kolu repesaža izgubio meč od MDA.

"Ovo je veliki uspeh za Radnički, ne mogu da opišem koliko sam ponosan. Iz takmičenja u takmičenje vidi se koliko se dugo, detaljno i posvećeno ulaže u kvalitet rvanja u Srbiji, uslove treniranja, nove tehnike, stručni tim ljudi. Nema veće sreće neko kada vidite da mlađe generacije imaju potencijal da nastave blistavi put uspeha koji već duže vreme grade seniori rvačke reprezentacije Srbije, ali i mlađi seniori, juniori, kadeti i naravno pioniri. Zahvalio bih se svim ljudima koji su doveli do ovog uspeha i koji se nesebično daju, trenerima Radničkog, roditeljima, selektoru, Rvačkom savezu Srbije i Predsedniku našeg saveza. Čestitam svim reprezentativcima na odličnim borbama, nastavljamo dalje, još jače"– izjavio je Mladen Kecman, sportski direktor rvačkog kluba Radnički i član Upravnog odbora RSS.
Wrestling Team SerbiaLINK