08
jun
2021
PRVO MESTO STEVANA MIĆIĆA NA TURNIRU RANKING SERIJE U POLJSKOJ

Na poslednjem turniru Ranking serije „Poland open“ koji se ove nedelje održava u Varšavi Stevan Mićić je osvojio ubedljivo I mesto u kategoriji 57 kg slobodnim stilom. U polufinalu je savladao Gruzijca Beku Bujiashvilia sa 8-3, da bi u finalnom meču bio bolji od Makhmujdjo Shavakatova kojeg je pobedio tehničkim tušem. 10-0.
Ovo je poslednje takmičenje koje se boduje za olimpijsku rang listu za Tokio. Na takmičenju je Stevan Mićić osvojio novih 14 bodova i tako se sa 62 boda našao na prvom mestu UWW Svetske rang liste.
Na OI u Tokiju biće u svakoj kategoriji 4 nosioca. U 57 kg slobodniom stilom to su: 1. Stevan Mićić (SRB) 62 boda, 2. Zavur UGUEV (RUS) 60, 3. Sulejman Atli (TUR) 58 i 4. Kumar Ravi (IND) 45 boda.
Prvo mesto na rang listi donosi Stevanu Mićiću bolji raspored u žrebu, jer će se sa Uguevim, koji je inače dvostruki seniorski šampion sveta, Stevan Mićić moći da sastane samo u finalu, normalno uz uslov da ostvari tri pobede do tada. Srećno Stevanu na OI u Tokiju i ostalim našim rvačima: Mate Nemešu, Zuri Datunašviliju i Miši Kadžaji.
Wrestling Team SerbiaLINK