11
april
2021
Srbija osvojila 6 medalja na turniru u Bugarskoj

Trećeg dana na međunarodnom seniorskom turniru "Nikola Petrov" u Plovdivu (BUL) nove dve medalje za Srbiju. U Kategoriji 67 kg Sebastijan Nađ je osvoijo srebrnu medalju a Mate Nemeš bronzanu. Ukupno su naši rvači na ovom prestižnom seniorskom turniru A klase osvojili ukupno 6 medalja. Za najboljeg stranog rvača proglašen je naš Zura Dautashvili pobednik u kategoriji 87 kg. U ekipnom plasmanu Srbija je osvojila 3 mesto. Ovo je bio jedan od najboljih nastupa na ovom turniru u poslednjih 20 godina. Inače turnir se održava 59. godina u kontinuitetu.
Drugog dana na međunarodnom seniorskom turniru "Nikola Petrov" u Plovdivu (BUL) nova zlatna medalja za Srbiju koju je osvoijo Zura Datunashvili u kat 87 kg.
trećeg dana finale za I-II mesto će rvati Sebastijan Nađ (67 kg), dok će u repesažu nastupiti Mate Nemeš (67 kg) i Aleksa Erski (77 kg).
Prvog dana finalnih borbi na međunarodnom seniorskom turniru "Nikola Petrov" u Plovdivu (BUL) reprezentativci Srbije su osvojili komplet medalja. Zlatnu medalju je osvoijo Branko Kovačević (82 kg), srebrnu medalju Perica Dimitrijević (63 kg) i bronzanu medalju Aleksandar Maksimović (72 kg). Sutra se za zlatnu medalju u kat 87 kg bori Zura Datunasvili, dok u kvalifikacijama učestvuje Mate Nemeš. Aleksa Erski i Sebastijan Nađ.
I ostali rvači su zadovoljili svojim nastupom ali su ostali bez medalje i to: Sebastijan Kolompar, Aleksa Erski, Aleksa Ilić i Žarko
Treneri su bili: Stojan Dobrev, Vojislav Trajković, Srđan Đoković i Mihajlo Bajlović. Sudija: Marko Panović. FIzioterapeut Vlado Milošev.LINK