U Zrenjaninu održan Memorijal Darko Nišavić

26. avgust 2023. godine
x

U Zrenjaninu u subotu 26. avgusta u Kristalnoj dvorani održan je 17. po redu Memorijalni turnir Darko Nišavić. Starosna kategorija je U17 i U20 godina. Učešće na turniru uzeli su rvači Norveške, Švedske, Mađarske, Bugarske, Slovačke , Rumunije, Hrvatske i BiH. Učestvovalo je 11 klubova iz Srbije. Ukupno je učestvovalo 105 takmičara.
Za najboljeg domaćeg takmičara za U17 proglašen je Stevan Kojić do 92 kg član Proletera iz Zrenjanina. Za najboljeg stranog takmičara proglašen je Ruben Stakaved do 71 kg Iz Švedske. Nagradu koja nosi ime Darka Nišavića dobio je bugarski takmičar U20 do 92 kg, on je bio najbolji u kategoriji u kojoj se nekada takmičio Nišavić. Ukupno Proleter Zrenjanin je osvojio prvo mesto sa 188 bodova, druga je bila Švedska sa 133 boda a treća Bugarska sa 122 boda.
Memorijalu su prisustvovali Željko Trajković Predsednik RSS, Davor Štefanek, predsednik SSS, Aleksandar Maksimović, trofejni reprezentativac, Dalibor Perović, trener ženske reprezentacije Srbije, Srđan Đoković član stručnog štaba reprezentacije Srbije. Na turniru je sudilo 16 sudija a priliku su dobili i mlađi arbitri, kontrolor je bio Vojislav Tabački.

Photo: Dušan Popetru

Bulletin

Gallery