25
april
ZURA DATUNAŠVILI OSVOJIO EVROPSKO ZLATO, MATE NEMEŠ U FINALU

Srbija je dobila novog šampiona Evrope, ovo je 7 zlatna medalja za Srbije na šampionatima Evrope od 1969 godine kada su Sreten Damjanović i Boško Marinko osvojili prve evropske zlatne medalje u Modeni (ITA). Evropski šampioni su još bili: Frgić Ivica, Tertelji Jožef, Rizvanović Senad i Fris Kristijan.
Sa ovom novom medaljom Rvački savez Srbije ima osvojenih 97 medalja i ako se doda sigurna medalja Mate Nemeša koji se plasirao u finale Evropskog prvenstva došlo se do brojke od 98 medalja i tako se na dva koraka približila broju od 100 medalja sa OI, SP, EI, EP.
U finalu je Zura pobedio Belorusa Kirila Maskevičapobednika Svetskog kupa u Beogradu 2020. godine, koji je tada i pobedio Zuru. U finalu je Zura bio ubedljiv i pobedio je sa 5-1.
Čestitke za Zuru Datunašvilija na perfektnim borbama i zlatnoj medalji.
I drugi naš predstavnik u subotnjim borbama Mate Nemeš je pobedio u polufina Turčina Murata Firata. Rezultat je bio 3-3, ali je Turčin imao javnu opomeni i tako je Mate pobedio i plasirao se u finalu gde će se sastati sa domaćinom Poljakom Mateušem Bernatekom.
Finalni mečevi počinju u nedelju u 18,00 časova. Prenos je na sajtu UWW na adresi United World Wrestling (uww.org)LINK