13
decembar
2020
VIKTOR NEMEŠ (77 kg) I ZURA DAUTAŠHVILI (87 kg) OSVOJILI BRONAZANE MEDALJE NA SVETSKOM KUPU U BEOGRADU

Danas (13.12.2020.) u Beogradu su u Hali 1 Beogradskog sajma održane prvih 5 finalnih mečeva na Svetskom Kupu u Beogradu. Već prvog dana reprezentaciji Srbije su pripale dve bronzane medalje koje su osvojili Viktor Nemeš (77 kg) i Zura Dautašhvili (87 kg). Ovo je izuzetan rezultat budući da na ovom šampionatu učestvuje 51 zemlja sa 505 učesnika sa svih kontineata.
Plasmani ostalih rvača Srbije: Davor Štefanek 8 mesto kat. 67 kg, Sebastijan Kolompar 11 mesto (55 kg), Aleksandar Maksimović 13 mesto (72 kg).
U sutrašnjem drugom finalnom programu u GR stilu nastupa Kristijan Fris koji će se boriti za bronzanu medalju.
Svi prepodneve mečevi se prenose u lajv strimu na sajtu UWW - United World Wrestling
Finalni mečevi se prenose u direktnom prenosu na RTS II od 19 časova.
Svetski kup traje do petka 18. decembra u sva tri rvačka stila GR stil, rvanje za žene i slobodni stil.
Od reprezentativnog dresa danas se je oprostio naš najuspešniji rvač svih vremena olimpijski i svetski šampion DAVOR ŠTEFANEK osvajač 9 seniorskih medalja.
Sutra nakon meča za bronzanu medalju i drugi naš veliki šampion olimpijac i osvajač evropskog zlata, bronze i svetske bronze KRISTIJAN FRIS se takođe oprrašta od reprezentativnog dresa.
Rvački savez Srbije se iskreno zahvaljuje dvojici velikih sportista predvodnika naše najuspešnije generacije u istoriji srpskog rvanja koji su proneli slavu Srbije i srpskog sporta širom sveta.LINK