09
novembar
2020
MIHAIL KADŽAJA OSVOJIO ZLATO NA GRAN PRIX ZAGREBA

U Zagrebu je za vikend održan sedmi po redu Grand Prix Zagreb Open, jedan od najjačih međunarodnih turnira na svetu u grčko-rimskom stilu. Bio je ovo ujedno i prvi nastup naših rvača na međunarodnoj sceni od početka pandemije korona virusa, a među 56 učesnika na turniru našlo se i 11 reprezentativaca Srbije.
Ceo turnir je sproveden uz stroge mere prevencije protiv širenja virusa COVID-19, bez prisustva publike, a iako je pandemija uticala na broj zemalja učesnika, nastupile su velike rvačke sile poput Turske, Švedske, Srbije… Bez obzira što je turnir bio kontrolnog karaktera sa još uvek neizbrušenom formom, osvojeno je čak šest medalja, jedna zlatna i pet bronzanih. Od naših reprezentativaca najviše je pružio Mihail Kadžaja, koji je sa četiri efektne pobede osvojio prvo mesto u kategoriji do 97 kilograma. Bronze su sa po jednim porazom i dve pobede osvojili Davor Štefanek (-67kg), Viktor Nemeš (-77kg), Zurab Datunašvili (-87kg), Seabastijan Nađ (-67kg), dok je Sebastijan Kolompar (-55kg) osvoijo treće mesto. Četvrti su bili Boban Živanović (-130kg) i Mario Vuković (-87kg). Branko Kovačević (-82kg) je bio peti, Žarko Dickov (87kg) sedmi, a Aleksa Ilić (72kg) osmi.
Sva pažnja ljubitelja rvanja u Srbiji sada se okreće Svetskom prvenstvu u Beogradu sredinom decembra. Održavanje je od strane UWW-a potvrđeno u nekoliko navrata do sada, a situacija se prati iz dana u dan. Ove nedelje održaće se još jedan od sastanaka zvaničnika Svetske rvačke federacije, gde će se napraviti presek stanja prijavljenih zemalja, a Rvački savez Srbije kao organizator dobiće nove smernice. Upravo od toga zavisiće dalji plan priprema naših rvača, nakon tri nedelje provedeneu Bugarskoj i turnira u Hrvatskoj.
Prilog: Plasman i rezultati
Tekst: Marko Jovanović



LINK