20
septembar
2019
STEVAN MIĆIĆ OSVOJIO 5. MESTO I DONEO SRBIJI NORMU ZA OI U TOKIJU

Stevan Mićić (kat 57 kg – slobodni stil) je ostvario dve pobede i jedan poraz. U prvom kolu je voljom žreba bio slobodan i ušao direktno u 32 najbolja rvača u ovoj kategoriji. U 1/16 finala pobedio je Chakir ANSARIA iz Maroka 14:3. U 1/8 finala pobedio je je Darthe CAPELLANA iz Kanade 10:1. U 1/4 finalu nakon veoma neizvesne borbe izgubio je na jedan poen razlike 5-4 od vicešampiona sveta iz 2017., dvostrukog prvaka Evrope i prvog sa svetske rang liste Suleymana ATLIJA iz Turske.
U polufinalu je Atli pobedio domaćeg predstavnika sa 4-3 i plasirao se u finale, što je omogućilo Stevanu Mićiću da se nastavi boriti u repesažu. Budući da je Stevan prošao prva dva kola to znači da je slobodan u prvom kolu repesaža i čeka pobednika KINA – ITALIJA.
Talijan (Givi DAVIDOVI) je dobio meč bez borbe i bio protivnik Mićiću u II kolu repesaža. Stevan Mićić je taj meč dobio ubedljivo sa 8-0 i dobio pravo da se bori za bronzanu medalju u susretu sa domaćim takmičarem Nurislam SANAYEV koji je inače četvrti na svetskoj rang listi, vicešampion sveta 2018 i šampiona Azije 2018. g. U meču za bronzanu medalju Stevan se odlično nosio, ali je na kraju rezultat bio 4-3 za domaćeg takmičara. Ostaje nejasno kako su sudije skratili meč za 43 sekunde, tako da je meč možda mogao imati drugačiji ishod da meč nije skraćen. Stevan je u konačnom plasmanu zauzeo odlično 5. mesto, ali što je najvažnije ostvario je normu za OI u Tokiju.
Kao što je poznato u GR stilu Srbija već ima dve olimpijske norme za Tokio i dve bronzane medalje na ovom prvenstvu sveta u Kazahstanu.LINK