26
jun
2019
STEVAN MIĆIĆ OSVOJIO SREBRO NA EVROPSKIM IGRAMA U MINSKU

Nakon Viktora Nemeša, koji je pre 4 godine osvoijo srebro na prvim Evropskim igrama u Azerbedžanu, drugu medalju na Evropskim igrama za srpsko rvanje osvoijo je STEVAN MIĆIĆ u kategoriji 57 kg u slobodnom stilu. Ovo je druga medalja za Srbiju u slobodnom stilu u istoriji. Prvu medalju je osvoijo također Stevan Mićić prošle godine na Evropskom prvenstvu kada je osvoijo bronzanu medalju. Sa novom medaljom rvači Srbije su na najvećim seniorskim takmičenjima (OI, SP, EI, EP) osvojili ukupno 92 medalje (90 u GR stilu i 2 u slobodnom stilu).
Na žalost nakon tri velike pobede, od kojih se posebno izdvaja pobeda u četvrtfinalu protiv trenutno prvog na svetskoj rang listi Turčina Atlija (6-5) u finalu je Stevan izgubio od Azerbedžanca Mahira AMIRASLANOV (1-9). U polufinalu je pobedio Ukrajinca Markoviča sa 7-4, a u osmini finala je pobedio Gruzijca Lomatzea (4-2).
Takmičenje u rvanju se nastavlja nastupom žena, gde Srbija nema predstavnike.
Poslednja dva dana igara nastupaju četvorica naših rvača u grčko-rimskom stilu i to: Nemeš Mate (67 kg), Maksimović Aleksandar (77 kg), Dobrev Nikolaj (87 kg) i Miša Kadžaja (97 kg). Nadamo se da će i naši rvači u GR stilu osvojiti neku od medalja.LINK