U Đeru je za vikend održan jedan od najjačih turnira na svetu, Gran pri Mađarske, na kojem je srpski rvač Mate Nemeš osvojio treće mesto u kategoriji do 67 kilograma. On je u borbi za bronzu pobedio domaćeg takmičara Oto Lošoncija, a pre toga i predstavnika Kirgistana Ismailova, obojicu tehničkim tušem. Jedini poraz Nemeš je doživeo od ovogodišnjeg pobednika, Kazahstanca Šermakhanbeta, rezultatom 8-4.
Na turniru je učestvovalo 11 nacija, a Srbija je nastupila sa 15 takmičara, koju čine uglavnom juniori i mlađi seniori. Pored bronze Nemeša,osvojena su četiri peta mesta, a to su Tamaš Nađ (-63kg), Slobodan Saulić (-63kg), Žarko Dickov (-82kg) i Boris Petrušić (-87kg). Sebastian Kolompar (-55kg) je bio sedmi, a Đorđe Pešut (-97kg) i Boban Živanović (-130kg) deveti. Nastupili su još i Miljan Đukanović (-63kg), Janko Ivetić (-97kg), Dejan Petrović (-60kg), Aleksa Erski (-72kg) i Andrija Maletin (-77kg), Goran Sremac (-67kg) i Sebastian Nađ (-67kg).
Mladi srpski rvači pokazali su potencijal na izuzetno jakom turniru, a Mate Nemeš je još jednom dokazao da poseduje kvalitet za visoke međunarodne domete, o čemu govori i podatak da će se na novoj rang listi Svetske rvačke federacije (UWW) naći u prvih 10 u kategoriji do 67 kilograma.

Izvor: U Klinču autor: Željko ČačijaLINK