Мinistar omladine i sporta Vanja Udovičić najavio је radove na izgradnji nove sportske multifunkcionalne dvorane na Košutnjaku koji će početi ove godine.
Objekat multifunkcionalne dvorane će biti u sklopu Nacionalnog trening centra u okviru kompleksa SRC „Košutnjak“ u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije, a prostiraće se na površini od 3,36 ha. Ukupna vrednost investicije iznosi 12 miliona evra.
„Cilj ovakvih ulaganja Vlade je da se i na dalje razvijа i unapredi sportska infrastruktura i to objektima kao što će biti ova multifunkcionalna dvorana koji ispunjavaju sve standarde i zahteve savremenog vrhunskog sporta. Na jednom mestu imaćemo obezbeđene sve uslove kako za optimalan trening, tako i za praćenje zdravstvenog stanja i oparavka sportista“, rekao je ministar Udovičić.
U okviru multifunkcionalnog objekta nalaziće se trening sadržaji za rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo, sporstko penjanje i dizanje tegova. Svaki od pomenutih sportova će imati autonomne sadržaje neophodne za obavljanje trenažnog procesa na visokom nivou, specijalizovana borilišta, streljanu i veštačku stenu, saune, prostorije za masažu, namenske teretane, kancelarije za trenere. Prostorije u okviru multifunkcionalne dvorane namenjene svakom od pomenutih sportova prostiraće se na površini od po 800 m2 do 1.000 m2, a u skladu sa zahtevima pojedinačnih sportskih saveza kao i standardima za ove sportove.
Pored toga, na raspolaganju će biti i zajednički sadržaji u okviru objekta zona za relaksaciju, glavna teretana, sportska sala za takmičenja i sportove sa loptom.
„Želimo da svaki sport dobije svoju bazu i da se naši sportisti pripremaju u Srbiji, da ne idu u inostranstvo, već da sportisti iz drugih zemalja dolaze u naše centre", istakao je ministar Udovičić.
“Ulaganjem u ovako veliki objekat na svetskom nivou, država pokazuje koliko su joj važni sportisti i sportski radnici. Ovom multifunkcionalnom dvoranom, koja će se izgraditi, stvaraju nam se izuzetni uslovi za treniranje, a na nama je da vredno treniramo i nastavimo da Srbiji donosimo medalje”, rekao je naš zlatni olimpijski rvač Davor Štefanek.
Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije Goran Bojović istakao je da je Zavod kuća svih sportista i da će pored svih sportskih sadržaja koje danas Zavod ima ova dvorana biti jedinstvena u regionu i šire, jer na jednom mestu SRC „Košutnjak“ ima i smeštajne kapacitete i kompletnu zdravstvenu zaštitu i sve uslove za pripreme i trenig sportista.
„Ovo što smo danas videli je nadmašilo sva moja očekivanja, želim da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta što su prepoznali naš rad, trud, zalaganje i naše rezultate, i što dobijamo ovakav trening centar. Ovaj objekat zadovoljava uslove za sve sportove i sportiste i doprineće našim rezultatima“, rekla je naša šampionka Milica Mandić.
Događaju su prisustvovali državni sekretari Predrag Peruničić i Darko Stanić, direktorka Antidoping agencije Srbije Milica Vukašinović Vesić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov, predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković, generalni sekretari i ostali predstavnici saveza kao i proslavljeni sportisti, osvajači medalja i njihovi treneri.
WEB TV


LINK