U Subotici je održan drugi Kup Srbije za seniore. Najviše su se radovali rvači Partizana koji su osvojili prvo mesto sakupivši 44 boda. Drugo meto zauzeo je Proleter sa 31 bodom, a trećeplasirani je bio domaćin Spartak sa 23 boda.
Osvajači medalja u kategoriji do 59 kilograma su Gazdag iz Potisja, Zeljković iz Novog Sada, a dvojica iz Partizana Atanasijević i Komar zauzeli su treće mesto.
U kategoriji do 66 kilograma Dragan Dešić iz Partizana zauzeo je prvo mesto jer je Kristijan fris predao borbu u finalu zbog povrede lakta. Treće mesto osvojili su Liščević i Marić - obojica iz Radničkog Sombor.
Do 71 kilograma najbolji je bio Proleterov rvač Mate Nemeš, drugoplasirani Boškov iz Novog Sada, a trećeplasirani su Vago iz Potisja i Erski iz Partizana.
Posle vicešampionske titule na Evropskom prventvu Aleksandar Maksimović se takmičio i u kupu Srbije u kategoriji do 75 killograma i osvojio zlatnu medalju.
Srebrno odličje do 75 kilograma osvojio je Devčić iz beogradskog Radničkog, a bronzane medalje priale su Penjovu iz Spartaka i Čoliću iz beogradskog Radničkog.
Finalne borbe do 80 kilograma nije bilo jer je Čabi Valentin predao borbu zbog povrede, pa je zauzeo drugo mesto a prvi je bio Todorović iz Radničkog iz Kragujevca. Treće mesto zauzeli su Bulatović iz Partizana i Kovač iz Spartaka Petar Balo iz Proletera bio je najbolji do 85 kilograma, a u finalu je savladao Balaža iz Spartaka. Ivošević iz Novog Sada i Bajlović iz Partizana osvojili su treće mesto.
Dejan Franjković koji rve za Spartak okitio se zlatom, srebrni je bio Pešut iz kragujevačkog Radničkog, a treće mesto do 98 kilograma zauzeli su Janković iz Spartaka i Dobrev iz Proletera.
U finalu do 120 kilograma rvali su Branko Živanović iz Partizana i Dević iz Novog sada, a rvač crno - belih izašao je kao pobednik. Bronzane medalje osvojili su Boban Živanović i Bjedov obojica iz Partizana.
Na ovom takmičenju izostalo je učešće Davora Štefaneka i Viktora Nemeša koji su na proteklom Evropskom šampionatu osvojili srebrne medalje.


LINK