Zurabi Datunašvili najbolji sportista Srbije za 2022.

26. decembar 2022. godine
x

Olimpijski komitet Srbije proglasio je večeras rvača Zurabija Datunašvilija i atletičarku Ivanu Vuletu za najbolje sportiste 2022. godine. Svečanost je održana po 29. put u Domu Narodne skupštine Srbije, a okupljenima se prvi obratio predsednik OKS-a Božidar Maljković.
- Da bi neko danas bio najbolji srpski sportista, on prvo mora biti najbolji na svetu... Konstatujem da je ova godina koja je na izmaku prva u olimpijskom ciklusu za Pariz 2024, bila odlična za naš sport. A kako drugačije osim uspehom nazvati više od 10 osvojenih medalja sa svetskih prvenstava u olimpijskim disciplinama, od čega je više od pola zlatnih - rekao je Maljković.
Datunašvili je ove godine na Svetskom prvenstvu u Beogradu odbranio zlato na Svetskom prvenstvu u kategoriji do 87 kilograma.
- Veliki za mene. Najbolji u mom životu, ja sam mnogo srećan. Biti najbolji sportista u zemlji šampiona, kao što je Novak Đoković, vaterpolisti, košarkaši, za mene je velika čast. Volim Srbiju, volim Beograd, volim moje drugare, to je moja druga kuća - rekao je Datunašvili.

Gallery